Seks tips når du har fått et jobbtilbud

Seks tips når du har fått et jobbtilbud

Som Executive Search spesialister opplever vi ofte at kandidater lurer på hva de skal gjøre når de har mottatt et jobbtilbud.


Øyeblikket er avgjørende, for selv om du allerede har mottatt tilbudet, er det viktig å huske på at du fortsatt er i intervjuprosessen. Hvordan du velger å håndtere denne situasjonen, kan påvirke forhandlingene, onboarding-prosessen samt dine fremtidige relasjoner med kollegaer. Hvis du velger å takke nei til tilbudet, er det viktig sikre at etterlatt inntrykk er positivt.


Våre seks tips til deg er:

1. Vis takknemlighet og entusiasme, og gi arbeidsgiveren beskjed om når du planlegger å svare.

2. Sov på det! Unngå å ta en følelsesmessig avgjørelse. Gi deg selv tid til å ta en rasjonell, informert beslutning.

3. Gå gjennom tilbudet med en du stoler på, en pålitelig kollega, eller noen som kan hjelpe deg å vurdere tilbudet objektivt.

4. Hold en tett dialog med rekrutteringsselskapet og informer dem med en gang du har bestemt deg. I etterkant anbefaler vi at du tar en prat med eller sender en e-post til arbeidsgiver for å takke for prosessen.

5. Hvis du ønsker å forhandle, anbefaler vi at du samler dine forespørsler i én henvendelse. Vær forberedt på å akseptere umiddelbart hvis arbeidsgiveren går med på dine innspill.

6. Hvis tilbudet har en utløpsdato, ikke vent til med å svare. Hvis du velger å takke nei, gjør det i god tid og vær profesjonell.


Ved å følge disse enkle retningslinjene kan du sikre at du etterlater et positivt inntrykk uansett hva du bestemmer deg for.

Les også: Pre-boarding - vel så viktig som onboarding